Skupština Udruženja penzionera usvojila izvještaje o radu i raspisala izbore

Dubički penzioneri uglavnom imaju mala primanja, prosječna penzija oko 4.100 dubičkih penzionera je 318 maraka,   pa nam je i dalje osnovni i najvažniji zadatak da radimo na tome da se ovo stanje koliko-toliko popravi, rekao je  predsjednik Udruženja penzionera Kozarska Dubica Rodoljub Burazor.

On je na današnjoj četvrtoj  redovnoj sjednici Skupštine Udruženja penzionera  Kozarska Dubica, kazao da je ove godine situacija sa virusom korona  uticala  da se veći broj planiranih aktivnosti u Udruženju  ne realizuje .

Zahvaljujući potpisanim ugovorima sa zdravstvenim ustanovama banjskog tipa naši članovi imaju popust od 10 posto , rekao je Burazor i istakao da je Opštinska uprava prošle godine subvencionisala boravak u banjama za 25 dubičkih penzionera koji su zahvaljujući tome platili 30 odsto od ukupne cijene.

Tako će biti i ove godine , pa će destodnevni boravak u banji naši članovi , umjesto 500 KM , plaćati 150 KM, pojasnio je on.

Pored toga zahvaljujući Vladi RS 8 naših članova sa najnižim primanjima je lani besplatno boravilo u banjama , a isti projekat se nastavlja i ove godine , dodao je Burazor.

On je rekao da u Udruženju i ove godine ,zahvaljujući pozajmici koju su dobili od Opštine Kozarska Dubica , funkcioniše Kasa uzajamne pomoći , te da na ovaj način penzioneri mogu dobiti sredstva sa veoma malom kamatom koja vraćaju u ratama .

Članovi Skupštine Udruženja penzionera opštine Kozarska Dubica su danas usvojili izvještaje o radu i finansijskom poslovanju  za 2019.godinu , te program rada Udruženja za tekuću godinu, a donijeli su i Odluku o raspisivanju izbora u ovom udruženju.

Redovne izborne aktivnosti ,koje se u Udruženju penzionera provode svake četiri godine ,  krenuće u u mjesnim udruženjima u avgustu i trajaće naredna tri mjeseca.