Izlaganje Privremenog biračkog spiska narednih mjesec dana

U Kozarskoj Dubici od danas će biti izložen Privremeni birački spisak i građani će u naredih mjesec dana moći da provjere tačnost upisanih podataka i da u slučaju greške pravovremeno izvrše ispravku, najavljeno je iz Opštinske izborne komisije.

Od danas do 18. avgusta Privremeni birački spisak biće izložen u sjedištima mjesnih zajednica na području opštine i na web stranici Opštine Kozarska Dubica, a zainteresovani građani mogu da uvid izvrše i u prostorijama zgrade Opštinske uprave, u kancelariji  Opštinske izborne komisije broj 14, radnim danom od 13 do 15 časova.

Građani imaju mogućnost da provjere tačnost upisanih podataka, ime, prezime, datum rođenja, naziv i broj biračkog mjesta prema adresi prebivališta i da, u slučaju greške, pravovremeno izvrše ispravku ili dopunu podataka.

Građani koji imaju status raseljenog lica mogu u  Opštinskoj izbornoj komisiji  provjeriti svoje biračko pravo, ili eventualno promjeniti opciju glasanja, podnošenjem zahtjeva na PBO-1 obrascu, lično, u prostorijama OIK-a, do 1. septembra.

Birači koji imaju status raseljenog lica mogu da se izjasne da li žele da glasaju za opštinu prema adresi prebivališta prema popisu iz 1991. godine, do sticanja statusa izbjeglog lica, ili u trenutnom prebivalištu.

Redovni birači imaju pravo da promijene adresu prebivališta ili boravišta kod nadležnog organa u periodu do 45 dana prije dana održavanja izbora, odnosno do 1. oktobra.

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra.