Načelnik opštine donirao sportsku opremu za mlade fudbalere “Omladinca” iz Draksenića

U Fudbalskom klubu „Omladinac“ nakon duže pauze ponovo je aktiviran sportski život, a započela su takmičenja u okviru Omladinske područne lige  Prijedor za pretpionire. Za ove mlade fudbalere danas je stigla i donacija. Sportsku opremu donirao je načelnik opštine Radenko Reljić,a  a prvu utakmicu u okviru Omladinske područne lige Prijedor pretpioniri igrali su u novim dresovima.

To je samo mali poklon koji smo obezbjedili za ovu djecu, ljubitelje sporta,  kazao je načelnik. „ U opštinskom budžetu planiran je  jedan dio sredstava za sport , pa smo od toga , u skladu sa našim mogućnostima  nabavili sportsku opremu za ove mlade igrače, a nadam se da će te donacije, sa stabilizacijom budžeta , biti i češće“, izjavio je Reljić

A stadion „Omladinca“ je nakon duže pauze oživio. Prije više od godinu dana se ugasila seniorska ekipa odlaskom više igrača , tako da oživljavanje kluba počinje sa najmlađima. Donacija opreme je dobro došla, kazao je Sasa Adamović , predsjednik kluba. „Uspjeli smo da registrujemo 14 mladih igrača, pomogao nam je i Željko Lukač bez koga to ne bi moglo funkcionisati, te ljudi iz uprave Jovica Šuman i Vladimir Rokić, a svi zajedno ćemo nastojati da u narednoj sezoni oživimo i druge kategorije“, kazao je Adamović.

Jovica Šuman dugogodišnji predsjednik uprave kluba , a sada čovjek koji aktivno  pomaže ovaj sportski kolektiv najavio je da će se u rednom periodu raditi na uređenju infrastrukture , te postavljanju spomen ploče tragično nastradalom golmanu „Omladinca“ Svetku Ćibiću Ćibi . „Mi ćemo se uvijek sjećati našeg Ćibe, ovaj stadion nosi ime po njemu ,  a spomen-ploča će trajno čuvati uspomenu na njega. Osim toga, organizovaćemo i jedan memorijalni turnir  koji će nositi njegovo ime“, izjavio je Šuman.

I mada su danas pretpioniri prvu utakmicu protiv ekipe FSA Prijedor izgubili rezultatom 0:2 predsjednik Upravnog odbora „Omladinca“ SaŠa  Adamović nije nezadovoljan . Ovo je mlada ekipa pred kojom tek predstoje uspješni sportski susreti.