U Dječijoj nedjelji Crveni krst obradovao brojne mališane

Prilagođavajujući se novonastaloj situaciji zbog pandemije virusa korona ,uz poštovanje svih epidemioloških mjera, Opštinska organizacija Crvenog krsta Kozarska Dubica obilježila je nedjelju posvećenu najmlađima.

U Dječijoj nedjelji ,od 5. do 11.oktobra  ove godine obilježenoj pod motom „Zdravo tijelo,vedar duh“  , obradovali su brojne mališane poklonima koje je donirala kompanija „Mlijekoprodukt“ i Crveni krst Republike Srpske.

Svim prvačićima podijelili su voćni jogurt i članske knjižice ove organizacije, a sa poklon-paketima, hranom koju su donirali Crveni krst Republike Srpske i „Mlijekoprodukt“ ,  posjetili  su 13 višečlanih porodica  sa četvoro i više djece.

Zaposleni u našoj organizaciji su nastavnicima instruktorima u svim školama , te Dječijem vrtiću „Pčelica“ dostavili promotivni materijal , plakate i letke sa motom Dječije nedjelje „Zdravo tijelo,vedar duh“   i preporučili im da organizuju aktivnosti i predavanja o pravima djeteta , kao i da u svojim ustanovama osvježe „Kutak Crvenog krsta“, navode u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Kozarska Dubica.