Tople učionice dočekuju sve školarce

Sezonu grijanja, koja počinje u četvrtak,15.oktobra, u dubičkim vaspitno-obrazovnim ustanovama dočekuju spremno, od danas se griju svi školski objekti ,a neki i od ranije.

Sve škole su već obezbijedile potrebne količine ogrijeva ili ga u kontinuitetu nabavljaju,tako da će tople učionice narednih mjeseci dočekivati sve dubičke školarce.

Peći su danas upaljene u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i  “Majka Knežopoljka”, u školi “Sveti Sava” učionice se griju od prošle sedmice , a u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” i Dječijem vrtiću “Pčelica” sa grijanjem su počeli prije  20-ak dana.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ za sezonu su obezbijedili potrebne količine ogrijeva,450 prostornih metara drveta i 55 tona uglja, a ogrijev je uglavnom nabavljen i u Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” u kojoj je obezbijeđeno 80 posto od potrebnih 440 prostornih metara drveta.

Isporuka  potrebnih 50 tona peleta školi “Sveti Sava” je ugovorena i stiže u kontinuitetu,  potrebne količine ogrijevnog drveta nabavili su i u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“,  za sezonu su obezbijedili 360 prostornih metara,a naručene količine  peleta  po ugovorenoj dinamici stižu i u Dječiji vrtić”Pčelica”.