“Elektrokrajina” donirala klupe osnovnoj školi u Međuvođu

Osnovna škola u Međuvođu koja pripada matičnoj knežičkoj školi „Majka Knežopoljka“ je zahvaljujući donaciji „Elektrokrajine“ dobila nove klupe za učionicu koju koriste đaci od prvog do petog razreda. Klupe različitih boja unijele su vedrinu  i obradovale mališane.

To je potvrdila Morana Milovanović, profesor razredne nastave, koja je inicirala nabavku novih klupa, kako bi se obezbijedila potrebna udaljenost između đaka, zbog virusa korona.„Obratili smo se lokalnoj zajednici , pa je Rodobljub Topić, izvršni direktor „Elektrokrajine“ , nabavio i dopremio u našu školu 17 malih i velikih klupa za učenike od prvog do treće  i za đake četvrtog i petog razreda, a djeca su oduševljena novim klupama“,  rekla je Milovanovićeva.

Božana Vukić, direktorica OŠ „Majka Knežopoljka“, kojoj pripada škola u Međuvođu ,zahvalila se na donaciji . „Ovu školu pohađa 78 učenika od prvog do devetog razreda,  objakat je građen osamdesetih godina i u lošem stanju, a najveći problem je dotrajala stolarija“, kazala je Vukićeva.

Rodoljub Topić , izvršni direktor „Elektrokrajine“ kazao je da ovo nije jedina donacija koju je „Elektrokrajin“  dodijelila školama u našoj opštini , a slične donacije planirane su i za naredni period.

„Kao društveno odgovorna kompanija na inicijativu profesorice Milovanović riješili smo problemn dotrajalih klupa u ovoj učionici ,nove klupe lijepo izgledaju i vjerujem da su djeca oduševljena. Mi smo ranije obezbijelili veliku donaciju za Srednjoškolski centar za obnovu kotlovnice , a bilo je i drugih donacija u školama“, istakao je Topić.

On je dodao da se rekonstrukcije školskih objekata rade u okviru Ministarstva za prostorno uređenje i kroz program energetske efikasnosti.  „ U narednom periodu , na inicijativu načelnika opštine Radenka Reljića, će se nastojati  riješiti problem dotrajale stolarije i da ova škola uđe u postupak obnavljanja , kako bi djeca pohađala nastavu u boljim uslovima“, rekao je Topić.

Danas je direktorica škole u Međuvodju povodom doniranja klupa za đake od prvog do petog razreda  izvršnom direktoru „Elektrokrajine“ uručila Zahvalnicu.