Komisija za procjenu štete od zemljotresa na terenu će raditi i za praznike, građane pozivaju da ne prijavljuju sitna oštećenja

Opštinske komisije za procjenu štete od zemljotresa na terenu će raditi tokom praznika i u nedjelju,3.januara, a tih dana za pozive građana i prijavu štete biće aktivan mobilni broj telefona  065 /841-737, umjesto fiksnog 052/ 416-027 koji će ponovo biti aktivan od ponedjeljka,4.januara , potvrdio je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.

On je rekao da su do sada evidentirali više od 400 prijava građana o štetama na stambenim objektima.

Tokom jučerašnjeg dana i danas obišli smo stotinjak privatnih objekata i  20 javnih objekata koji su oštećeni u zemljotresu, dodao je Babić.

Iz Opštinske  komisije za procijenu štete na objektima , koja je od juče na terenu i obilazi objekte na području opštine, pozivaju građane da prijavljuju samo realnu štetu nastalu od zemljotresa, a ne sitna oštećenja.

Zbog ograničenih sredstava i velikog broja prijava , dolazimo u situaciju da nam  objekati kojima je potrebna hitna sanacija i porodice kojima je uistinu ugrožen boravak u tim objektima čekaju više nego što je to potrebno u ovim zimskim uslovima. Prioritet  su nam objekti na kojima su oštećeni krovovi i objekti u kojima je zbog velikih oštećenja ugrožen boravak  porodica, poručuju iz Komisije.

Apelujući na svijest i solidarnost Dubičana pozvali su ih da ne prijavljuju sitna oštećenja.