Porodica Macura usljed požara ostala bez krova nad glavom; Svaki vid pomoći je dobrodošao

Mlađo Macura i njegova majka Mara iz sela Mlječanica kod Kozarske Dubice sinoć su usljed požara, koji se dogodio u noćnim satima, ostali bez doma.

Kuća u kojoj su živji, potpuno je izgorjela, a tragediju, koja se mogla dogoditi, izbjegli su u posljednjem trenu.
“Spavali smo. Kroz san sam čuo da nešto pucketa i ruši se po krovu. Mislio sam da je zemljotres. Brzo sam probudio majku, te smo istrčali van. Međutim, tada sam shvatio da kuća gori”, rekao je Mlađo kroz suze i nevjericu jer je ostao bez svega što je imao.
U šoku je, kako kaže, pokušao sam da gasi požar. Po dojavi su stigli i vatrogasci, njih pet uložili su maksimalan napor, ali nažalost nisu uspjeli spasiti imanje.
Ovaj dvadesetdevetogodišnji mladić sam je zidao dom za sebe i majku. Uzdržavaju se od njegove plate, a uzrok požara, kako kaže, nije mu poznat.
Zemljotres koji se nedavno dogodio izazvao je pukotine na obkektu i samim tim je već zahtijevao sanaciju. Nakon sinoćnjeg događaja, ostali su bez svega i potrebna je pomoć ljudi dobre volje da Mlađo i njegova šezdesetsedmogodišnja majka ponovo imaju krov nad glavom.
Svi koji žele da pomognu i uključe se u akciju prikupljanja pomoći, kako bi se ova porodica zbrinula i ponovo imala krov nad glavom, mogu da se jave u našu redakciju.