Reljić obišao porodicu Radojičić u selu Babinac

Načelnik opštine Radenko Reljić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić obišli su danas porodicu Radojičić u selu Babinac koji su usljed zemljotresa proteklog utorka ostali bez krova nad glavom.

Njihova kuća pretrpjela je totalno oštećenje, urušio se krov, zidovi , a kako su uopšte iz ovog objekta uspjeli izaći bez fizičkih ozljeda, ni sami još ne znaju, prisjeća se Anka Radojičić.

„U kući smo bili ,muž,djever, i ja, kćerka nam je bila na poslu, kuhala sam kad je sve počelo da se ruši“, prisjeća se kroz suze Anka.

Sada noću spavaju kod komšija, a po danu u dvorištu brinu se o stoki. „Hrane i odjeće imamo, samo nam treba krov nad glavom“ , dodaje Anka.

„Od svih deset objekata za hitnu sanaciju na području opštine, ovaj objekat je u najlošijem stanju i ovdje nema nikakve mogućnosti za opravku, nego se mora iću u izgradnju potpuno novog objekta“, kazao je Babić.

On je objasnio da je kuća izgrađena od kamena, nema betonskih elemenata, i usljed zemljotresa zidovi su se potpuno razišli.

„Pored toga, električne instalacije pretrpjele su štetu i svakog momenta mogu planuti, tako da uopšte nije bezbjedno ni ulaziti u kuću“, dodao je Babić.

Babić je kazao da se ovoj porodici može pomoći samo izgradnjom novog objekta na njihovom imanju, a da će se već danas krenuti sa izgradnjom projekta i specifikacije potrebnog materijala.

Svi oni koji žele da ovi ljudi što prije dobiju novi dom, mogu da pomognu uplatom sredstava na žiro račun otvoren u NLB banci 5620078163149030 na ime Ljuban (Gojko) Radojčić.