Reljić: Radovi na izgradnji kuće porodici Macura kreću 11.januara

Gradnja nove kuće za porodicu Macura u Gornjem Jelovcu krenuće 11. januara, a sa pripremnim radovima, nasipanjem šljunka na prilaznom putu i u dvorištu krenuće se danas , kazao je načelnik opštine Kozarska Dubica Redenko Reljić nakon što je sa načelnikom Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijanom Babićem obišao ovu porodicu kojoj je prije dva dana u požaru kuća upotpunosti uništena .

Radi se o vrijednom , poštenom momku i mi ćemo mu pomoći da ponovo izgradi kuću za sebe i svoju majku,imamo tipski projekat i već organizujemo nabavku potrebnog  građevinskog materijala, kazao je Reljić i pozvao sve ljude dobre volje da im pomognu da za Mlađu i njegovu majku Maru izgrade novi dom.

On je rekao da Gornji Jelovac administrativno pripada Prijedoru ,ali i da je Mlađo Macura ipak naš sugrađanin , da je školu završio u našem gradu , da radi u dubičkom „Mlijekoproduktu“  i da je zato ova opština dužna da mu pomogne.

Pomoć je obećao i gradonačelnik Prijedora i mi ćemo sa njim koordinisati ovu akciju , dodao je Reljić.

Dvadesetdevetogodišnji Mlađo i majka Mara su u požaru izgubili sve što su godinama stvarali, a umalo su i sami nastradali. Privremeni smještaj su pronašli kod rodbine , a Mlađu i sada savladaju emocije kada priča kako se sve desilo.

A desilo se iznenada  tokom noći dok su spavali, probudili su ga čudni zvukovi za koje je pomislio da su od zemljotresa,a kad je izašao iz kuće čuo je i komšinicu koja ih je dozivala jer je vidjela da kuća gori.

Sve se desilo u momentu , jedva sam stigao da iz kuće izvedem majku , koja se inače teško kreće, iz kuće ništa nismo uspjeli da iznesemo, priča Mlađo.

Porodica Macura je izgubila sve u požaru , ostali su bez kuće i svega što je u njoj bilo ,nemaju ništa, čak ni lična dokumenta i svaka pomoć im je dobrodošla.

A da Dubičani u ovim teškim vremenima nisu oguglali na tuđu nesreću ,već je danas pokazao naš sugrađanin, preduzetnik Pero Tamamović koji je, dirnut tragedijom koja je zadesila ovog mladog čovjeka ,sa suprugom Gordanom  posjetio Mlađu i uručio mu 500 evra i božićnu pečenicu kako bi, na koliko-toliko pristojan način obilježio ovaj veliki praznik.

Tamamović je zamolio sve ljude dobre volje da porodici Macura pomognu koliko mogu.

Opštinska uprava Kozarska Dubica organizuje akciju izgradnje kuće za ovu porodicu, a Mlađi pomoć stiže i od njegovih radnih kolega  i prijatelja.