Povodom Badnjeg dana Sveta liturgija u 9 časova, a osvećenje badnjaka u 16 časova

Danas na Badnji u oba gradska hrama u Kozarskoj Dubici u 09:00 časova biće služene svete liturgije sa pričešćem, a u 16:00 časova večernja služba i osvećenje badnjaka.

“Za one koji dođu biće posluženje vinom i rakijom, a biće i vatromet jer je Badnji dan, želimo da pokažemo da se radujemo Božiću kao i svih ovih godina“ rekao je Slobodan Malinović paroh dubički  i dodao da će u 19:00 časova večernja služba biti održana u crkvi u Bačvanima, a u 20:00 časova u crkvi  u Slabinji.

Na dan Božića, uranak je u 05:00 časova kada će biti obavljeno i pričešće vjernika,  pročitana Poslanica i osvećena božićna česnica u kojoj će kao što je praksa poslednjih nekoliko godina u dubičkim gradskim crkvama, biti stavljen zlatnik sa likom Hristovog rođenja.

„Pozivam naše vjernika da poštuje mjere koje su na snazi, pogotovo ugrožene, starije i hronične bolesnike da se pričuvaju, jer crkva će biti otvorena cijeli dan i svako može da dođe u miru i pomoli se Bogu kada nema nikoga u hramu pa čak ni dozvoljenog broja od 50 prisutnih“, naglasio je Malinović.