Banjac: Niko nije iznad zakona; Neki funkcioneri interes za Dubicu pokazali tek kada je krenuo najozbiljniji investicioni ciklus

Neke političke partije su interes za Kozarsku Dubicu pokazale tek kada su njihovi funkcioneri osjetili da je u toj opštini krenuo do sada najozbiljniji investicioni ciklus, izjavio je predsjednik NPS-a Darko Banjac govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Kozarskoj Dubici.

“Kada se nije gradilo , postavljali su pitanje zbog čega se ne ulaže, a sada kada se gradi smeta što to radi ova vlast. SNSD i NPS su koalicioni partneri i mi imamo cilj da Kozarska Dubica dobije najsavremeniji zdravstveno turistički kompleks u ovom dijelu Evrope. Neki lokalni moćnici su smatrali da je dovoljno to što imaju člansku kartu SNSD i što su po struci medicinski radnici da su nezaobilazni faktor u svemu”, izjavio je Banjac.

On je naglasio da se NPS ne miješa u unutrašnje odnose najveće političke partije u Republici Srpskoj, ali da smatra da će SNSD na primjeru Kozarske Dubice pokazati kako će i u ostalim sredinama proći oni koji su postali veći od partije koja ih je kandidovala.

“Nije mi drago što policija istražuje rad načelnika koji je dobio povjerenje naroda, međutim, s obzirom na dosadašnja saznanja, ponašanje načelnika je bilo takvo da postoji osnov sumnje da je nedomaćinski raspolagao sa javnim sredstvima.To su primijetili i iz ministarstva finansija i sada je posebna pažnja usmjerena prema tome da se sve vrati u zakonske okvire. Rekao sam već da niko nije iznad zakona i da budžet nije novčanik načelnika ili bilo koga. Reviziju poslovanja očekuje i rad mog prethodnika u banji “Mlječanica”. Mi ćemo dokumente dati na uvid i ako je bilo sve u redu to ćemo javno kazati. Isto tako će biti i ako se nađu neke nepravilnosti. Legalista sam i stari se moraju istjerati na čistac”, rekao je Banjac.

On je naglasio da Republika Srpska ima sjajan potencijal u oblasti zdravstva, podsjetivši da će ulaganja u banju “Mlječanicu” u naredne tri godine premašiti  30 miliona KM.

“S obzirom da smo na kapiji EU ta investicija će se prilično brzo isplatiti. Moja želja je da pored banjskog turizma svoje mjesto pod suncem vide i poljoprivredni proizvođači prijedorske regije kroz plasiranje zdrave hrane u našim restoranskim kapacitetima. Ako se napravi jedan lanac u kome svako gura svakoga, mi možemo biti zamajac kompletne regije, a i šire”, rekao je Banjac.

Govoreći o poslovnim obavezama funkciji direktora, poslanika i predsjednika političke partije Banjac je naglasio da nastoji da svi poslovi koji su mu povjereni budu odrađeni pravovremeno i perfektno.

“Zbog svega toga najviše trpi porodica. Često kažem da živim na selu i da nekako postižem obaviti i kućne poslove i na njivi. Obaveze u banji su takve da se često moram osloniti i na saradnike dok najviše vremena ipak oduzima razvoj NPS-a .Na početku smo planirali da u nekoliko mjeseci formiramo odbore u većini opština i gradova Republike Srpske da bi vremenom shvatili da je bitniji sastav od brojnosti odbora. Širimo se polako i bićemo spremni da u punom kapacitetu uđemo u izborni proces”, izjavio je Banjac.

“Mi smo najmlađa politička partija i želja nam je da se samostalno razvijamo praveći novu priču. Naravno, spremni smo da u tom kapacitetu koji imamo i da snosimo odgovornost, odnosno ako smo nešto dobro uradili da je to naša zasluga ili ako smo krivi da je naša krivica”, rekao je Banjac i dodao da su do skora u NS RS zajedno djelovali u klubu sa NDP, te da su se prijateljski razdvojili formirajući Klub NPS.

Izvor: Faktor