Ministru Milunoviću uručena zlatna plaketa

Ministru rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Dušku Milunoviću sinoć je uručena zlatna plaketa na akademiji povodom Petrovdana, Dana i krsne slave opštine Novi Grad.
Milunović je rekao da je priznanje rezultat dugogodišnje dobre saradnje sa opštinskim rukovodstvom i predstavnicima Boračke organizacije i Udruženja ranih vojnih invalida.

“Vidljivo je da su oni predani svom poslu u želji da boračka populacija dođe u bolji položaj. Ja se nadam da ćemo u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate”, istakao je Milunović.

On je naveo da će resorno ministarstvo i u narednom periodu biti na raspolaganju rukovodstvu opštine, kao i organizacijama proisteklim iz minulog rata koje su, kako je naglasio, istinski borci za poboljšanje položaja boračke populacije. Zlatna plaketa uručena je i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu, a svečanosti je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je protekla godina bila teška i izazovna zbog pandemije virus korona.

“Zadovoljni smo jer smo održali nivo proizvodnje u preduzećima. Imali smo i značajan investicioni ciklus kad je riječ o infrastrukturnim projektima. Želimo da Dan opštine bude i početak povratka na normalni život nakon pandemije”, istakao je Drljača.

Na akademiji su zaslužnim pojedincima, privrednicima i institucijama uručena priznanja, srebrne plakete i zahvalnice.

U prigodnom programu napravljen je osvrt na istorijat i sadašnji trenutak ove lokalne zajednice.