Najava: Nakon godinu dana pauze, u petak 23. jula, biće organizovana tradicionalna “Smotra folklora”

Javno preduzeće “Centar za informisanje u kulturu” u petak, 23. jula,  organizuje tradicionalnu kulturno-umjetničku manifestaciju „Smotra folklora – Kozarska Dubica 2021“.

Manifestacija, koja se ove godine organizuje 15. put, a pod generalnim pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica, biće održana na Sportsko-kulturnom centru “9.januar” sa početkom u 21.00 čas. Zvaničnom dijelu programa prethodiće svečani defile učesnika kroz ulice Kneza Mihajla, Desanke Maksimović i Svetosavsku, a potom i kratko predstavljanje koreografija na Trgu 11.dubičke brigade. Svečani defile krenuće ispred Doma kulture  u 20.00 časova.

“Zbog i dalje prisutnih higijensko-epidemioloških mjera učestvovače ograničen broj društava. Nastupiće gosti iz Banjaluke i Gradiške, kulturno-umjetnička društva “Sveti Sava” i “Kozara”, te GKUD “Una” iz naše opštine, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” i Pjevačka grupa “Jabuka””, najavila je direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić.

Ona je dodala da su nakon godinu dana pauze zbog pandemije sretni što ponovo organizuju jednu od najljepših manifestacija u našoj opštini.
“Iako će ove godine broj učesnika biti ograničen, dobra atmosfera i druženje neće izostati. Pozivam naše sugrađane da svojim prisustvom i ove godine uveličaju ovaj kulturno-umjetnički događaj koji će se upriličiti uz poštovanje svih ropisanih mjera“, izjavila je Kondićeva

U slučaju kiše, ova manifestacija održaće se u Sportskoj dvorani sa početkom u 21. 00 čas.