Sjednice nisu održane zbog neusvajanja dnevnog reda

Obje današnje sjednice, nastavak četvrte i peta redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica nisu održane zbog neusaglašavanja dnevnog reda.

U izjavi novinarima  predsjednik Skupštine Vladimir Rokić je kazao da će nova sjednica biti održana u najskorije vrijeme, nakon konsultacija sa odborničkim klubovima.

„U što kraćem roku održaćemo sjednicu Skupštine opštine koja će za temu imati rad naših preduzeća i donacije Republike Srbije i nadam se da će se u rad te sjednice aktivno uključiti i pozicija i opozicija, jer je to za dobrobit građana Kozarske Dubice“, najavio je Rokić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Rokić je precizirao da su na današnjim sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica skupštinsku većinu činili odbornici SNSD-a, NPS-a, NDP-a, SP-a i SDA.

„Odnosi između koalicionih partnera sada su u redu. Bilo je nesuglasica koje smo prevazišli i nastavićemo dalje sa radom“, rekao je Rokić.

On je dodao da će načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji danas nije prisustvovao sjednicma Skupštine opštine, nastaviti da radi u interesu građana Kozarske Dubice.

U ime NPS-a , partije koja je dio skupštinske većine u dubičkom parlamentu, šef Kluba odbornika Željko Radonić  je rekao da  dnevni red četvrte i pete sjednice Skupštine opštine nisu usvojeni jer su potrebne dodatne konsultacije između koalicionih partnera.

 „Skupštinsku većinu danas čini 20 odbornika , dnevni red nismo usvojili .Stav Narodne partije Srpske  je da je sve  ovo do sada bilo nepotrebno i najviše će koštati Dubicu,  a što se nas tiče mi nastavljamo dalje“, kazao je Radonić.

 

Šef  Kluba odbornika PDP-a , koji je dio opozicije u Skupštini opštine Kozarska Dubica, Čedomir Babić je rekao da su i jedna i druga sjednica prekinute zbog neusvajanja dnevnog reda, te obrazložio prijedloge  ovog kluba koji nisu prihvaćeni.

“Klub odbornika PDP-a je danas izašao sa dva zahtjeva. Kolegij je sazvao nastavak četvrte redovne sjednice koja je prema našem mišljenju prekinuta na nezakonit način i zakazali su petu redovnu sjednicu koja je sazvana na inicijativu 15 odbornika. Mi smo išli s prijedlogom da se peta sjednica održi prioritetno, a iz razloga jer je prethodna sjednica na nezakonit način prekinuta. Stav Kluba odbornika PDP-a je da se na ovaj način nastavlja farsa u dubičkom parlamentu i da ovakav način funkcionisanja ne vodi ničemu i zbog ovog svega trpe građani i lokalna zajednica.”, rekao je Babić.

Prema riječima predsjednika Skupštine  opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić nova sjednica će biti ubrzo održana , a rad lokalnog parlamenta od danas  redovno prate i predstavnici Sindikata.

Prisustvo svim sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica najavio  je Željko Burazor predsjednik sindikalne organizacije Opštinske uprave Kozarska Dubica.

On je rekao da je ova odluka donesena na nivou Saveza sindikata Republike Srpske i provodiće se u svim lokalnim zajednicama.