U Domu zdravlja u toku je vakcinacija bez zakazivanja , bilježi se dobar odaziv građana

U Kozarskoj Dubici je nastavljena vakcinacija građana protiv korone bez zakazivanja vakcinama „Sinofarm“  i „AstraZeneka.

„Ako je suditi prema broju Dubičana koji čekaju da vakcinacija počne za očekivati je da će danas da se  vakciniše velik broj naših sugrađana“,kazala je  doktorka  Božana Kovačević specijaliste porodične medicine u Domu zdravlja „Kozma i Damjan“.

Ona je dodala da je ovo drugi put da vrše vakcinaciju bez poziva i da su građani o tim terminuma obaviješteni  putem sredstava javnog informisanja ili službe porodične medicine.

„Sa vakcinama „Sinofarm“ i „AstraZeneka“ i prošle nedjelje smo imali vakcinaciju u istom ovom terminu , od 12 i 30 do 18 časova , a odaziv je bio veoma dobar.Ljudi su svjesni da se moraju vakcinisati, a uglavnom dolaze oni stariji od 65 godina koji u najvećem broju imaju hronični komorbiditet i svjesni su da će sa vakcinacijom i stvaranjem kolektivnog imuniteta izbjeći težu kliničku sliku kovid infekcije“, navela je Kovačevićeva.

Ona je dodala je da su prošli put vakcinisali više od stotinu lica i da danas očekuje vakcinaciju većeg broja Dubičana, jer su vidjeli da nema većih neželjenih reakcija.

U Kozarskoj Dubici do danas je vakcinisano 3.368 građana , od kojih je 2.047 dobilo i drugu dozu vakcine protiv korone.

Na vakcinaciju bez zakazivanja danas je došao i Savan Bulić, odabrao je kinesku „Sinofarm“ vakcinu i ono što mu je najvažnije jeste da nema nekog dužeg čekanja .

On je svima preporučio da se vakcinišu, pogotovo onima koji i inače imaju zdravstvenih problema.

U zavisnosti od raspoloživih doza , u Domu zdravlja „Kozma i Damjan“ planiraju da nastave aktivnosti na vakcinaciji bez prethodnog zakazivanja o čemu će blagovremeno obavijestiti građane, a s obzirom na to da tokom ove sedmice očekuju i prispjeće određene količine vakcine „Sputnjik“ uskoro bi trebala da uslijedi  i revakcinacija lica drugom dozom ove vakcine protiv korone.