Reagovanje predsjednika Narodne partije Srpske povodom posljednjih izjava predsjednika SDA: Bakire, rat se završio, čuvaj mir!

Izedbegović je potvrdio namjere Bošnjaka, a to je unitarna BiH bez Republike Srpske.

Sada je jasno koliko je ispravno i potrebno sve što je donijela i što će u budućnosti izglasati Narodna skupština Republike Srpske, izjavio je Darko Banjac lider NPS-a reagujući na posljednju izjavu predsjednika SDA Bakira Izedbegovića.

“Očigledno je da dio Međunarodne zajednice želi da promijeni političko-ustavnu strukturu BiH i da nas u prdstojećem periodu čeka teška borba za našu Republiku Srpsku.
Samo slogom i jedinstvom možemo dobiti tu političku bitku”, poručio je Banjac.

Analizirajući postupke Izedbegovića Banjac je rekao: “Izedbegović je došao u Fazlagića kulu da nekom prijeti osvetom?!Prije svega morao je da se izvini za sve žrtve koje su njegovi sunarodnici, kao pripadnici ustaškog pokreta u NDH, poubijali u Hercegovini za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Podsjetiću da su Muslimani iz Fazlagića kule, pripadnici ustaškog pokreta, u noći između 3. i 4. juna 1941. godine pobili više od 130 bilećkih Srba i bacili ih u Korićku jamu”, naglasio je Banjac.
Prema njegovim riječima Izedbegović je osamdeset godina poslije došao u Fazlagića kulu da prijti Srbima sa osvetom?!
“Pozivam Bošnjačke političare da prestanu da zveckaju oružjem i da se okrenu stvaranju boljih uslova za život građana, ukoliko uopšte znaju šta je to.
Mi u Republici Srpskoj smo opredjeljeni za trajni mir i svakodnevno radimo da stvorimo uslove da naši građani žive bolje, ali svakako nećemo sjedeti skrštenih ruku i dozvoliti da nam se ponovi Korićka jama“, izjavio je lider NPS-a Darko Banjac.