Počeo međunarodni turnir u rukometu za dječake

Rukometni klub „Kozara“  danas je domaćin izuzetno jakog međunarodnog turnira za dječake .

Turnir igraju u Sportskoj dvorani sa takmičarima iz Zagreba i Banjaluke u dvije kategorije, 2005/2006. godište i 2009. godište i mlađi.

Pored ekipa domaćina Rukometnog kluba „Kozara“, učestvuju rukometni klubovi „PPD Zagreb“  i  Omladinski rukometni klub “Banjaluka“.

Trener mlađih kategorija “Kozare” Nemanja Dmitrović kaže da su turnir organizovali kao provjeru jer im uskoro kreće sezona, tako da rezultat današenjeg takmičenja nije važan.

„U nedostatku kvalitetnijih utakmica u okruženju, pozvali smo prijatelje iz Zagreba da nam budu proba i djeca se raduju utakmicama sa jačim protivnicima. Kvalitetni protivnici su i iz Banjaluke, i sa njima se sretnemo par puta godišnje. Uz takve ekipe i na takvim utakmicama mnogo se napreduje, a “Kozara” ima jako dobru ekipu u ovom godištu koje se danas takmiči“, izjavio je Dmitrović.

On je izrazio nadu da će ova djeca u 2022. godini biti prvaci RS, kao i da će na nivou BiH zauzeti jedno od prva tri mjesta.

„Turnir je više prijateljskog karaktera, sa ekipama koji su giganti u regionu.Drago nam je što smo domaćini ovim rukometnim školama i sve ovo je u sklopu priprema za završnicu prvenstva RS i BiH“, izjavio je trener “Kozare” Dragan Gajić.

On je rekao i da su se uželjeli ovakvih utakmica jer u posljednje dvije godine zbog epidemioloških mjera ne igraju u Hrvatskoj.

„Kod nas mjere popuštaju u odnosu na njih, pa ćemo se potruditi da uskoro opet pozovemo u goste ekipe iz Hrvatske, kao i iz RS  i BiH“, dodao je Gajić.

Draško Budiša iz Rukometnog kluba Banjaluka pohvalio je domaćine turnira.

„Rukometni klub “Kozara” dobro radi sa djecom,jedni su od boljih u RS i rado dolazimo na njihove utakmice jer i nama je ambicija da djeca rade što bolje, a da bi napredovali ,trebaju igrati sa boljim ekipama“, kazao je Budiša.

On je rekao da njihov klub postoji već devet godina  i takmiče se u svim omladinskim ligama.