Prehrambeno-higijenski paketi za korisnike novčane pomoći

Centru za socijalni rad Кozarska Dubica dostavljeni su prehrambeno-higijenski paketi za 48 korisnika novčane pomoći. Posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Кompenzacioni fond Republike Srpske odobrio je sredstva za nabavku prehrambeno-higijenskih paketa korisnicima novčane pomoći, a za čiju nabavku je zaduženo Ministarstvo trgovine i turizma. Uzimajući u obzir trajanje pandemije izazvane COVID virusom, inflaciju i ostale probleme sa kojima se korisnici suočavaju,  cilj je da se pruži  podrška i pomoć, i  zaštiti porodica i pojedinci u stanju socijalne potrebe.

„Podsjećamo da je u prethodnoj godini, Vlada RS i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite  uz podršku Svjetske banke, finansirala dodatne iznose za korisnike prava na novčanu pomoć.  Odnosno 49 korisnika prava na novačnu pomoć  Centra za socijalni rad Кozarska Dubica,  u trajanju od četiri mjeseca, pored redovnog iznosa novčane pomoći  po važećem modalitetu, dobijali još jedan  dodatni iznos koji je Svjetska banka uplaćivala  direktno na bankovne račune korisnika“,saopšteno je iz Centra za socijalni rad Kozarska Dubica.

„Do sada su korisnicima prava na ličnu invalidninu (79 korisnika prava na ličnu invalidninu, od čega 19 maloljetnih i 60 punoljetnih)  uplaćena po dva jednokratna iznosa od 200,00 КM i  250,00КM jednokratno za 63 korisnika jednokratih novčanih pomoći, od strane Svjetske banke direktno na njihove račune. Osim podrške korisnicima novčane pomoći, podrška je pružena i centrima za socijalni rad kroz donaciju od 1.000,00КM za troškove goriva“, dodaju u Centru za socijalni rad Kozarska Dubica.