Sistem menadžmenta kvaliteta usklađen sa zahtjevima standarda ISO 9001:2015

U Opštinskoj upravi opštine Kozarska Dubica izvršena je treća resertifikaciona provjera u trogodišnjem ciklusu važenja Sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, koju su izvršili ovlašteni provjerivači sertifikacione kuće TUV Rheinland sa sjedištem u Beogradu.

Nakon resertifikacione provjere, efikasnost sistema menadžmenta potvrđena je na licu mjesta metodom provjere slučajnim uzorkovanjem.

„Ovo se posebno odnosi na usklađenosti tokova rada sa zahtjevima standarda i na opise u dokumentaciji sistema menadžmenta. U obzir su uzete i karakteristike poslovnih aktivnosti u organizaciji, primjeni zakonskih i regulatornih zahtjeva i zahtjeva postavljenih drugim opšte primjenjivim dokumentima. Provjera je učinjena metodom uzorkovanja, sprovođenjem razgovora i pregledom relevantne dokumentacije“, navedeno je u Izvještaju o resertifikacionoj provjeri.

U Izvještaju je konstatovano da je Opština Kozarska Dubica uspostavila i održava efikasan sistem za obezbjeđivanje usklađenosti sa svojom politikom kvaliteta i ciljevima.

Provjerivački tim  je, u skladu sa ciljevima provjere, potvrdio da je sistem menadžmenta Opštine Kozarska Dubica usklađen sa zahtjevima standarda i da organizacija održava i primjenjuje zahtjeve standarda ISO 9001:2015., u oblasti javne usluge lokalne uprave i samouprave.